Sárgabarackos sütemény „hamar mama” módra.
Nővéremtől kaptam a receptet, mert unokája amikor hazajött az iskolából azt kérte, Mama süss valamit nekem, légy szíves. Hozzátette, de hamar, mama. Azóta ez a „hamar mama” sütemény nálunk. Nagyon jó alaprecept, mert más gyümölcsöt is tehetünk a tésztára (őszibarack, cseresznye, meggy, szilva).
Hozzávalók:
20 dkg süteményliszt,
20 dkg cukor,
2 tojás,
2 dl tejföl,
1 csomag vaniliás cukor,
1 csomag sütőpor,
1 csipet só,
fél citrom reszelt héja.
tetejére:
5-10 dkg darabolt dió, (nylonzacskóban húsklopfolóval törve pillanatok alatt kész)
6-8 szem barack, mosás után magozva, darabolva.
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk (folyékony tésztát kapunk, kézzel is nagyon hamar kikeverhető) sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és egyenletesen eloszlatjuk. A tetejére szórjuk a darált diót, majd rárakjuk a darabolt sárgabarackot. Most a diót a tésztába raktam, így is kiváló.
200 fokra előmelegített sütőben 22-25 percig sütjük, kihűtjük, majd szeleteljük.
Tetejét porcukorral is megszórhatjuk.