Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Pulykatekercs nyári ízekkel.

2016. július 15. - Takács Gyuláné Erzsike

Pulykamell nyári ízekkel.

Saját recept, színes, ízes, mert a pulykát, pulykamellet általában a karácsonyhoz kapcsoljuk. Próbálják ki, mert könnyű, omlós pulykamellet kapnak, aminek a család biztosan örülni fog. Vendégvárásra is alkalmas, az adagot természetesen ehhez igazítsuk.

pulykamell_tekercs_nyari.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg pulyka mellfilé, (8 szelet)

1 csomag feketeerdei sonka (80 g, 8 szelet ) (schwalzwalder schinken néven sok áruházban kapható, tökéletes kiegészítője a pulykának),

10 dkg spenótlevél párolva,

8 szeletelt sajt (maasdammer. liesdammer, vagy trappista)

kápia, vagy kaliforniai paprika,

só, bors,

2 dl tejszín, vagy tejföl,

1 mokkáskanál piros arany (csemege)

 

A pulykamellet a szélein bevagdossuk, kiklopfoljuk, sózzuk.

A spenótleveleket forró, sós vízben 2-3 percig főzzük, leszűrjük.

 A pulykamellre ráterítjük a sonkaszeleteket, a spenótleveleket, a sajtot, csikokra vágott kápia, vagy kaliforniai paprikát.

 A közepes tepsi méretének megfelelő alufóliát szeletenként 2 rétegben leterítjük, a szeleteket egyenként ráfektetjük, a  pulykamellet felgöngyölítjük, a végét, mint a szaloncukrot becsavarjuk.  Ebből 8 tekercs lett.

A közepes méretű tepsit ¼ részig vízzel megtöltjük, a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 60-70 percig sütjük. A tekercseket kibontjuk ( csak kesztyűvel, mert forró) a tepsibe átszedjük, a fóliából a szaftot a tepsibe rakjuk, a 2 dl tejszin/tejfölt 1 mokkáskanál piros arannyal elkeverjük, a tekercsek tetejére kenjük, és még 10 percig együtt pirítjuk.

Különlegesen könnyű, szaftos pulykamellet kapunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr408891084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása