Pulykamell nyári ízekkel.
Saját recept, színes, ízes, mert a pulykát, pulykamellet általában a karácsonyhoz kapcsoljuk. Próbálják ki, mert könnyű, omlós pulykamellet kapnak, aminek a család biztosan örülni fog. Vendégvárásra is alkalmas, az adagot természetesen ehhez igazítsuk.
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg pulyka mellfilé, (8 szelet)
1 csomag feketeerdei sonka (80 g, 8 szelet ) (schwalzwalder schinken néven sok áruházban kapható, tökéletes kiegészítője a pulykának),
10 dkg spenótlevél párolva,
8 szeletelt sajt (maasdammer. liesdammer, vagy trappista)
kápia, vagy kaliforniai paprika,
só, bors,
2 dl tejszín, vagy tejföl,
1 mokkáskanál piros arany (csemege)
A pulykamellet a szélein bevagdossuk, kiklopfoljuk, sózzuk.
A spenótleveleket forró, sós vízben 2-3 percig főzzük, leszűrjük.
A pulykamellre ráterítjük a sonkaszeleteket, a spenótleveleket, a sajtot, csikokra vágott kápia, vagy kaliforniai paprikát.
A közepes tepsi méretének megfelelő alufóliát szeletenként 2 rétegben leterítjük, a szeleteket egyenként ráfektetjük, a pulykamellet felgöngyölítjük, a végét, mint a szaloncukrot becsavarjuk. Ebből 8 tekercs lett.
A közepes méretű tepsit ¼ részig vízzel megtöltjük, a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 60-70 percig sütjük. A tekercseket kibontjuk ( csak kesztyűvel, mert forró) a tepsibe átszedjük, a fóliából a szaftot a tepsibe rakjuk, a 2 dl tejszin/tejfölt 1 mokkáskanál piros arannyal elkeverjük, a tekercsek tetejére kenjük, és még 10 percig együtt pirítjuk.
Különlegesen könnyű, szaftos pulykamellet kapunk.