Bátor nyúl konyhája

Szőlős muffin.

2016. október 20. - Takács Gyuláné Erzsike

Szőlős muffin.

Kiválóan harmonizál a finom csokis sütemény a friss szőlővel. Szerintem más gyümölccsel is elkészíthetjük.

szolos_muffin.JPG

Hozzávalók 24 darabhoz:

12 evőkanál finomliszt,

9 ek cukor,

3 ek cukrozatlan kakaópor,

1 cs. sütőpor,

1 cs. vaniliás cukor,

2 db tojás

1,5 dl tej,

4 ek olaj,

fahéj ízlés szerint.

 

A tetejére

szőlőszemek, csokidara, dekorcukor, vagy barna cukor.

A muffinpapirba tettem 1-1 piskótatallért, ezzel gazdagítottam a sütit.

 

A tészta száraz alapanyagait összekeverjük, majd a többit is hozzáadjuk, jól kidolgozzuk.

Papírral kibélelt muffinsütőbe töltjük, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.

5 perc múlva kivesszük a sütőből, majd a muffinokra helyezzük a szőlőszemeket.

Visszatoljuk a sütőbe, még 10-12 percig sütjük.

A sütőből kivéve csokidarát, barna cukrot, dekorcukrot szórhatunk rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr2211825111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.