Bátor nyúl konyhája

Töltött csirkecomb színes pürével.

2016. október 20. - Takács Gyuláné Erzsike

Töltött csirkecomb színes pürével

toltott_csirkecomb.JPG

Hozzávalók:

 Személyenként 1 egész csirkecomb vagy 2 felsőcomb,

4 csirkemáj, vagy izlés szerint15 dkg gomba hagymán párolva,

2 zsemle,

1 kis fej hagyma,

2 gerezd fokhagyma,

(só, bors, majoranna, petrezselyemzöld) vagy kész sültcsirke fűszerkeverék

zsir vagy olaj a tepsi kikenéséhez

1 dl sör a kenegetéshez

 

A csirkecombot a csontok mellett bevágom, a bőrét kézzel fellazítom, majd a füszerekkel megkenem. A csirkemájat apróra elkaparom. Kevés zsiradékon az apróra vágott hagymát megdinsztelem, ráteszem a májat, (vagy gombát) majoránnát, sót, borsot. A csirke bőre alá is kerül fűszer, majd a májas vagy gombás töltelék, így sokkal ízesebb lesz.

Kikent tepsibe rakom, alufóliával letakarom, 200 fokos sütőben 50 percig sütöm, aztán a fóliát levéve, többször a levével locsolgatva pirosra sütöm. (Ez még kb. fél óra)

Lehet a bőrét pár kanál sörrel locsolni, attól ropogósabb lesz.

(Vendégvárásnál az adagot duplázzuk.)

Körete színes burgonyapüré:

1 kg burgonya,

5 dkg vaj,

fél csokor petrezselyemzöld,

fél piros kaliforniai paprika ,

só.

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. Ha megpuhult, levét leöntjük, még melegen a vajjal áttörjük. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a paprikát, összekeverjük és tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr9311824997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.