Bátor nyúl konyhája

Színes zöldséges és tésztás hús.

2016. október 27. - Takács Gyuláné Erzsike

Színes zöldséges és tésztás hús.

A háziasszonyok nagy ellenfele az idő. Ezért javaslom az egy alapanyagból kétféle módon elkészíthető receptet. Időt spórolunk és változatos ételt készítünk.

Kedvezünk a zöldséget és a tésztát kedvelőknek is.

zoldseges_husos_tal.JPG

Hozzávalók 3-3 személyre:

Az alaprecepthez:

60-70 dkg darált hús (csirke, pulyka, sertés, marha, vegyesen is kiváló),

só, bors,

2 kis fej vöröshagyma,

2 gerezd fokhagyma,

4 evőkanál olaj.

 

A felforrósított olajon az apró kockára vágott hagymát megdinszteljük, rátesszük a húst és kb. 10-15 percig pirítjuk, amíg kifehéredik, a zúzott fokhagymát, sót, borsot hozzáadjuk. Ezt követően kettéosztjuk.

 

A zöldséges húshoz:

az alaprecept fele,

szivárvány zöldségkeverék 450 g kész (sárgarépa, karfiol, brokkoli) vagy

2 sárgarépa, 1 cukkini (25-30 dkg), fél kaliforniai paprika piros, 1/2 fehér paprika,

fél mokkáskanál kakukkfű, oregánó, gyömbér, curry megpárolva.

Amig a hús készül, a mikróban a zöldség is megpárolódik.

A körethez 1 tasak rizs kifőzve. A jázmin rízs kiváló.

 husos_metelt.JPG

A húsos tésztához:

az alaphús másik fele,

20 dkg szélesmetélt tészta, (bármilyen más tészta is jó hozzá)

1 doboz paradicsompüré,

rozmaring, bazsalikom,

reszelt sajt a tetejére.

A húst a paradicsompürével, fűszerekkel összekeverjük, a tésztát kifőzzük és hozzáadjuk.

A tetejére a tálaláskor reszeljük a sajtot.

 

Egyszerű, gyors, finom ebéd.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr9011844445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.