Angol zelleres-pórés krémleves.
Remélem, tetszik ez az új krémleves. Az angol zeller vagy más néven szárzeller sokkal könnyebb, mint a gumós társa, selymesebb az íze így a levesnek. Szerintem ezt a gyerekek is kedvelni fogják.
Hozzávalók 4 személyre:
3 szál angolzeller (1 csomag fele)
1 póréhagyma fehér része kb. 30 dkg
2 gerezd fokhagyma,
1 liter víz vagy 1 leveskockából alaplé,
2 dl tejszín,
1 evőkanál étkezési keményítő (liszt helyett),
só, bors, 1 csipet szerecsendió,
1 csipet cukor.
A szárzellert és póréhagymát 5 cm-es darabokra vágjuk.
A felforralt alaplébe tesszük, fűszerezzük, és 20 percig főzzük.
Kicsit hagyjuk hűlni, majd a turmixgépbe öntjük a tejszínt, rá a keményítőt, aztán a levest. (A kézi mixernél finomabb a turmix, habosabb, könnyebb az étel szerintem.)
Még 2-3 percig visszatesszük a fazékba és forralunk rajta.
Tálaláskor leves gyöngyöt rakunk rá.
Pirított zsemlekocka, bruscetta, pirítós kenyérszelet is kiváló hozzá.