Apróhúsos finomság.
Kiváló egytálétel, bármilyen zöldséggel és tésztával variálható.
Hozzávalók: 3 adag.
25 dkg apró kockára vágott hús (most sertéskaraj volt, de csirke, pulyka, bármelyik jó)
20 dkg zöldség (borsó, mirelit, vagy sárgarépa, bab, vegyes zöldség, ami otthon van.)
2-3 adag nokedli, vagy 20 dkg tészta kifőzve,
1-2 dl tejföl,
1 fél fej vöröshagyma,
1 teáskanál só, ízlés szerint bors,
1 leveskocka,
fél mokkáskanál provence-i fűszerkeverék, vagy kakukkfű morzsolva
1-2 evőkanál olaj
A húst az olajon megpirítjuk, rátesszük az apróra vágott hagymát, fűszerezzük és kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk.
A zöldséget megpároljuk, (ha fagyasztott állapotú, leveskocka és 1 dl víz hozzáadásával mikróban 20 perc).
A tésztát 1 evőkanál olajjal és 1 teáskanál sóval, forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
A húshoz adjuk a zöldséget, a tésztát, a tejfölt, jól átkeverjük és tálaljuk.
Maradék nokedlivel készült most, nagyon finom volt.
Könnyű egytálétel, maradék sült vagy tészta felhasználására kiváló recept.