Különlegesen finom tepsis krumpli.
A sült krumplit szeretők gazdag tábora biztosan kipróbálja majd ezt a kitűnő receptet, amit egy újságban montenegrói tepsis krumpliként említettek. A lényeg, hogy különlegesen finom és egyszerűen elkészíthető köretről van szó, ami még önmagában is remek étel.
Hozzávalók: 5 adag
1,2 kg burgonya (nagyobb)
2 evőkanál kukoricadara,
1 teáskanál szezámmag,
1 teáskanál fűszerpaprika (őrölt),
4 gerezd fokhagyma,
rozmaring, ételizesítő ízlés szerint (vagy 1 teáskanál),
4 evőkanál olaj.
Meghámozzuk a krumplit és egyforma darabokra, hasábokra szeljük.
A nagy gáztepsit kibéleljük sütőpapírral, 2 evőkanál olajjal kikenjük.
Egy tálban a krumplit jól összekeverjük a kukoricadarával, szezámmaggal, pirospaprikával, rozmaringgal, ételízesítővel, tepsibe tesszük, majd 2 evőkamál olajjal meglocsoljuk, beledobunk 4 gerezd fokhagymát.
Előmelegített sütőben, 200 fokon sütjük, amíg nem kap aranybarna színt (kb. 50 perc).
Fél óra után lapáttal forgassuk meg a krumplit, így szép egyenletesen sül.
A kukoricadara ropogós bundát képez, a rozmaring és a fokhagyma gyönyörű illatot enged, és egyszerűen nem lehet abbahagyni az evést. A sült fokhagyma is isteni volt.
Natúr húsok mellé köretként, de önállóan zöldsalátával és tejföllel is tálalhatjuk.