Csirketekercs gazdagon.
Minden alkotórésze nagyon finom, így elkészítve pedig szemnek-szájnak tetsző étel.
Vendégvárásra, ünnepi ebédnek is ajánlott, mert hidegen is fogyaszthatjuk.
Remek párosítás mellé a bátor nyúl salátája, leírása a www.batornyul.blog.hu oldalon megtalálható.
Hozzávalók 4 személyre:
4 csirkemellfilé (1 kg),
4 szelet pápai sonka (nagyméretű, vagy 8 szelet gépsonka),
1 csomag szeletelt edami sajt,
10 dkg füstölt vadlazacfilé,
12 szelet bacon,
só, bors,
vaj vagy olaj a sütőtál kikenéséhez.
A csirkemell filéket szétnyitjuk, folpack alatt kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A mellek alsó, háromszög alakú részét vágjuk le, így kapunk szép szeleteket.
A szeletre a sonkát, lazacszeletet, sajtot rátesszük, összegöngyöljük, majd a baconnal körbetekerjük. A szeletek nagyságától függően legalább 2-3 csík baconra lesz szükség.
Hústűvel megtűzzük és a kikent sütőtálba vagy tepsibe lerakjuk. Egy dl vízet öntsünk alá.
Alufóliával letakarva, 200 fokra előmelegített sütőben egy órát pároljuk.
Majd a fóliát levéve a szalonna pirulásáig sütjük, ami sütőtől függően 20-30 perc, de időnként a szaftjával locsoljuk meg.
A szeleteléssel várjunk legalább 10 percet, de ha teljesen kihűtjük, akkor szeletelhető a legszebben.
Különleges, finom ebéd. Érdemes elkészíteni, ha kedveskedni akarunk szeretteinknek.
Tipp: érdemes nagyobb csirkemelleket vásárolni és magunk vágjuk le a felső, nagyobb filéket, a csonton maradó kisebb részre tölteléket készítünk és máris kétféle ételt varázsolunk az asztalra.