Bátor nyúl konyhája

Kelbimbós rakott hús.

2017. március 01. - Takács Gyuláné Erzsike

Kelbimbós rakott hús.

Kiváló egytálétel, laktató és nagyon finom.

kelbimbos_rakott_hus2.JPG

Hozzávalók: 4 adag.

60 dkg sertéscomb, karaj, de csirke, pulyka, bármelyik kiváló.

40 dkg kelbimbó,

2 evőkanál olaj,

só, bors a szeletek ízesítéséhez.

 

A besamelhez:

2 evőkanál vaj, vagy margarin,

2 evőkanál rétesliszt,

3-4 dl meleg tej,

1 tojás,

1 dl tejföl,

1 teáskanál só, csipet szerecsendió, fehér bors,

tetejére:  8 szeletelt sajt vagy reszelt sajt.

 

A hússzeleteket kiklopfoljuk, fűszerezzük, az olajon mindkét oldalukat megpirítjuk, sütőtálra, vagy tepsibe tesszük. A sütéskor keletkezett szaftot öntsük alá.

A besamelhez a vajat vagy margarint felforrósítjuk, rátesszük a lisztet és állandó keverés mellett 2-3 percig közepes lángon keverjük. Levesszük a tűzről és a meleg tejet fokozatosan adagolva csomómentesre eldolgozzuk. Visszatesszük a tűzre és sűrűre főzzük.

Meghintjük a fűszerekkel és hűlni hagyjuk. Később adjuk hozzá a tojást és a tejfölt, jól elkeverjük, ha szükséges még ízesítjük.

A kelbimbót forró vízben 5-6 perc alatt megpároljuk, a forrásban lévő sós vízhez mindig adok késhegynyi szódabikarbónát, ettől megmarad a szép, zöld színe. A nagyobb szemeket vágjuk félbe. Kihűtjük.

A sütőtálba vagy tepsibe lerakott hússzeletekre rakjuk a kelbimbót, végül a besamelmártással bevonjuk.

Alufóliával lefedjük és 200 fokos sütőben 40 percig sütjük, majd a fóliát levéve a sajt pirulásáig hagyjuk a sütőben.

Finom egytálétel, köretként még rizst vagy burgonyát tálalhatunk.

 kelbimbos_hus.JPG

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr1212305143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.