Bátor nyúl konyhája

Fűszeres sörben sült pulyka.

2017. március 23. - Takács Gyuláné Erzsike

Fűszeres-sörben sült pulykamell.

Remek étel hétvégi ebédhez. Nagyon különlegesen finom, omlós lesz a pulyka a sörtől és a fűszerektől. Az is előny, hogy egyszerű az elkészítése.

Kezdő háziasszonyoknak is szívből ajánlom, a siker garantált.

sorben_sult_pulykamell_2.JPG

Hozzávalók : 3-4 adag

50 dkg pulykamell, vagy felsőcombfilé,

1 teáskanál kakukkfű,

1 dl olivaolaj,

2 dl barna sör,

1 evőkanál mustár,

1 teáskanál tarkabors (őrölt),

1 teáskanál grill fűszerkeverék,

1 teáskanál só,

Elkészítés:

A húst felszeleteljük, kicsit kiveregetjük.

A fűszereket az olajjal és a barna sörrel összekeverjük, a hússzeleteket beleforgatjuk.

Hagyhatjuk fél órát állni a hűtőben, de azonnal lerakhatjuk tűzálló tálba vagy tepsibe.

Alufóliával lefedjük, majd a sütőt 180 fokra állítjuk , így sütjük 35 percig.

A húst megfordítjuk, de a fóliát rajta hagyjuk, és még további 30 percig sütjük.

Már a sütés felénél érezni fogjuk a fűszerek illatát, a hús pedig finom, omlós lesz.

A bulgurt vagy rízst ajánlom köretként.

A megmaradt sör kiválóan illik az ebédhez.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr2912363947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.