Sertésszelet inyenc módra bátor nyúl konyhájából.
Ugyanabból az alapanyagból két módon készítettem el az ebédet, mivel ezt a masszát töltelékként és panírként is használtam, Nemcsak mutatós, de finom is. Kicsit időigényesebb a megszokottnál, ezért hétvégére ajánlom.
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg sertéscomb vagy sertéskaraj csont nélkül,
6 evőkanál tej,
2 tojás,
2 evőkanál reszelt parmezán,
1 gerezd fokhagyma,
6 evőkanál fehérbor,
3 evőkanál zsemlemorzsa,
3 evőkanál szezámos zabpehely (szelénes kalciton néven kapható),
fél csokor petrezselyemzöld,
só, bors,
10-15 dkg rétesliszt.
fél liter olaj a sütéshez
A comb vagy karajszeleteket vékonyra kiverjük. Megsózzuk és félretesszük.
A tojást, tejet, bort, a zúzott fokhagymát, sajtot, a morzsát, zabpelyhet, petrezselymet, borsot összedolgozzuk. Nem túl lágy masszát kapunk.
A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, a nagyobb szeletek közé teszünk a masszából és hústűvel összetűzzük.
A kisebb szeletekre a kezünkkel egyenletesen rákenjük a masszát, majd forró olajban megsütjük.
Az egyik oldalát fedő alatt sütjük, majd fordítás után fedő nélkül és a lángot kissé mérsékelve folytatjuk a sütést.
Jénai tálba tett papírtörlőre szedjük a húst, így semmi olaj nem marad rajta és meleg lesz a tálalásig.
Körete lehet bármilyen krumpli, rizs, párolt zöldség.
Tipp: a karajszeletek azonos méretük miatt alkalmasabbak erre a célra, de csirkemellel is ki fogom próbálni legközelebb.