Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Fánkfalatok édes és sós változatban.

2018. február 14. - Takács Gyuláné Erzsike

Fánkfalatok édes és sós változatban.

Fánkot általában farsangkor készítünk, de ez a változat az év bármely időszakában jó választás. A gyerekek is imádni fogják, mert kedvük szerint ízesíthetjük.

Nagy elónye még, hogy azonnal süthető, élesztő nélküli, nincs kelesztési idő.

fankfalatok_edes_es_sos.JPG

Hozzávalók:

1 bögre tej, 2,5 dl)

1 bögre liszt,

3 tojás,

1 teáskanál cukor,

csipet só,

csipetnyi szódabikarbóna,

olaj a sütéshez.

tetejére:

banán-narancs lekvár volt most, vagy más finom lekvár,

10 dkg szeletelt füstölt comb, angolszalonna, vagy sonka, (nálunk a csemege pultban nagyon vékonyra szeletelik),

reszelt sajt,

 

A tejet felforraljuk a cukorral, hozzákeverjük habverővel a lisztet, sót, majd egyenként a tojásokat. Jól kidolgozzuk.

Olajba mártott evőkanállal közepesen forró olajba tesszük, többször átfordítjuk, hogy mindkét oldala szép pirosra süljön. Ne süssük túl. Papírtörlőre szedjük. Ebből az adagból 36 darab lett.

(Tipp: az evőkanalat a masszával a tál szélén húzzuk végig, így nem csöpög le a keverék, ha mégis így lenne, a sütés közben lecsöppent apró darabkákat lapáttal szedjük ki az olajból a következő adag berakása előtt.)

Többféleképpen fogyaszthatjuk: a képen banán-narancs lekvárral kentem, de sajttal és angolszalonnával vagy füstölt combbal, sonkával vagy tarjával összerakva is nagyon finom.

A sós változatra ketchup, mustár is illik.

Készíthetjük dupla módon: a sós ízű fánk tetejére még reszelt sajtot és egy üres fánkot teszünk, ez esetben 2 percre mikróba tesszük, hogy a sajt a két szeletet összefogja. Ez a laktatóbb, férfias változat.

Különlegesen finom akár főételként, akár leves mellé.

Hidegen is kiváló.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr413667902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása