Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Pataki tálban sült csirkecombok téli ízekkel.

2018. február 22. - Takács Gyuláné Erzsike

Pataki tálban sült csirkecombok téli ízekkel.

A Pataki tálban készült ételek jó tulajdonsága, hogy minden íz és vitamin megmarad az ételben, a hús és a köret együtt készül. A téli ízeket a savanyú káposzta és az alma összhangja adja, nyáron pedig friss zöldségekkel készíthetjük a húsételeket.

pataki_talban_sult_csirkecomb.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

4 csirkecomb vagy 8 csirke felsőcomb,

40 dkg savanyú káposzta,

80 dkg tisztított karikára vágott burgonya,

2 alma,

1 nagyobb fejvöröshagyma,

2 gerezd fokhagyma,

1 zöld és fél kaliforniai paprika,

só, bors, majoránna, rozmaring, gyömbér, vagy sült csirke fűszerkeverék.

 

Elkészítése:

A Pataki tálat legalább egy órára beáztatjuk, hogy jól megszívja magát vízzel.

A megtisztított burgonyát felkarikázzuk, a savanyú káposztát apróbbra vágjuk (megkóstoljuk, ha túl sós lenne, öblítsük át). A hagymát és a paprikát vágjuk karikára.

A csirkecombokat a csontnál bevágjuk, a húsokat átkenjük a fűszerekkel (a bőre alatt is). Az almát megmossuk és felcsíkozzuk, nem hámozzuk meg.

Az előkészített tálat a szalonnaszeletekkel kirakjuk, erre kerül a káposzta, az alma, hagyma és paprikakarikák, végül a burgonya.

A csirkecombokat rátesszük a burgonyára, bőrével felfelé. (Ebbe a tálba 6 csirkecomb fért el.) A fedőt ráhelyezzük és 180 fokos sütőben másfél-két óráig sütjük. Ezt követően a fedőt levesszük és végül a csirkecombok bőrös felét szépen megpirítjuk. A csirke bőrét vajjal, vagy olajjal átkenjük, így lesz ropogós. Azért kell több idő az elkészítéshez, mert a tálat hideg sütőbe tesszük, így lassabban melegszik át, mint ha tepsit használunk, de az ízek fenségesek.

pataki_talban_sult_csirkecomb2.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr113690138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.02.23. 12:36:04

vettünk ilyen tálat, rájöttünk, hogy kurva nehéz tisztítani és akkor már inkább a jénaji

Takács Gyuláné Erzsike 2018.02.23. 13:34:21

Kedves aszfaltparaszt! Kösz a kommentet, részben egyetértek. Nálam mázas tál van, azt könnyebb tisztítani. Kisebb adagokhoz valóban egyszerűbb a kerámiatál, vagy a tepsi használata. Minden jót kívánok!
süti beállítások módosítása