Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Tiroli sonkás csirkemell színes zöldségkörettel.

2018. április 11. - Takács Gyuláné Erzsike

Tiroli sonkás sajtos csirkemell színes zöldségkörettel.

Különlegesen finom, mutatós, akár ünnepi húsétel is lehet.

A tiroli sonka remek ízt ad, a zöldségköret remek kiegészítője ennek az ételnek.

tiroli_sonkas_sajtos_csirkemell_1.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

80-90 dkg csirkemell (4 db filé, a 2 egész csirkemell apróját leszedjük, máshoz felhasználjuk),

1 csomag feketeerdei sonka (10 dkg, 8 szelet),

8 szelet sajt (frico gouda volt most),

1 teáskanál só,

ízlés szerint bors, (frissen őrölt tarkabors a legjobb)

5 dkg vaj,

2 evőkanál olaj (ha van, olivaolaj)

 

A körethez:

2 nagyobb sárgarépa (vagy 1 csomag új répa),

50 dkg karfiol tisztán mérve,

fél csokor medvehagyma,

2 tojás,

1 dl tejszín, vagy tejföl

fél mokkáskanál currypor,

só, bors.

5 dkg vaj,

2 evőkanál olaj

 

A csirkemellfiléket éles késsel szépen felnyitjuk úgy, hogy téglalap alakú legyen.

Folpack alatt enyhén kiverjük, hogy mindenhol egyenletes legyen.

Sózzuk, borsozzuk.

Minden filére 2 szelet sonkát és egy szelet sajtot teszünk, majd feltekerjük és hústűvel megtűzzük.

A vajat és az olajat felforrósítjuk és a tekercseket mindkét oldalon 3-3 perc alatt átsütjük.

A serpenyőbe 2 tekercs fér, így kétszerre végzünk, a kész tekercset tepsibe rakjuk.

A serpenyőbe tegyünk 2 dl forró vízet vagy alaplét, hogy a finom pörzsanayagot feloldja, ez kerül a tepsi aljára.

Alufóliával letakarjuk, 45 percig sütjük, majd a tekercsekre 1-1 szelet sajtot teszük, így sütjük tovább, amíg a sajt szép színt kap. Ha a tekercsből, vagy a hús tetejéről lefolyna a sajt, ne keseredjünk el, mert nagyon finom íze lesz a szafttól.

 

Amíg a hús sül, elkészítjük a köretet:

A karfiolrózsákat forrásban lévő sós vízben megpároljuk, de ne főjön szét. A sárgarépát kis rudakra vágjuk és vaj-olaj keverékén átpirítjuk, majd kevés víz és a fűszerek hozzáadásával készre pároljuk.

A medvehagymát felszeleteljük, a tojással elkevert tejszínhez adjuk.

A zöldségeket váltakozva kisebb tepsibe lerakjuk és megöntözzük a medvehagymás, tojásos tejszínnel. Addig sütjük, amíg a tojás meg nem kocsonyásodik, kb. 10-15 perc.

Remek köret, mert változatosságot visz az étkezésünkbe, a medvehagyma pedig nagyon egészséges.

A feketeerdei, tiroli sonka különleges ízt ad ennek az ételnek, ha tehetik, ezzel készítsék.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr5213825740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása