Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Zsebes pulyka brokkolival.

2018. június 09. - Takács Gyuláné Erzsike

Zsebes pulyka brokkolival.

A pulyka legkevésbé száraz része a medalion (medál). Ha az üzletekben rátalálnak, feltétlenül készítsék el ezt a receptet. Jól harmonizál vele a brokkoli. Saját recept.

zsebes_pulyka_brokkolival.JPG

Hozzávalók: 4 adag

80 dkg pulykamedalion (8 szelet),

8 vékony szelet füstölt comb, vagy sonka,

só, bors, ízlés szerint,

rozmaring, gyömbér ízlés szerint,

1 dl fehérbor,

3 evőkanál kókuszzsír.

A körethez:

70 dkg brokkoli,

50 dkg burgonya,

2 ekanál vaj,

só, fehér bors, őrölt szerecsendió ízlés szerint

 

A hússzeleteket éles késsel középen felszúrjuk, a füstölt combszeletet belerakjuk és fogpiszkálóval vagy hústűvel megtűzzük.

Sózzuk, borsozzuk, és a felmelegített kókuszzsíron átsütjük.

Amikor minden szelet kész, a serpenyőbe öntjük a fehérbort, hagyjuk kicsit elpárologni, majd visszatesszük a szeleteket. Ízlés szerint tovább fűszerezzük.

 

A húst fedő alatt közepes lángon pároljuk, hogy jól megpuhuljon. A kókuszzsír és a fűszerek remek ízt adnak a húsnak.

 

A körethez a brokkolit megpároljuk. Pár szép rózsát félreteszünk, a többit áttörjük.

(A főzővízbe szoktam tenni késhegynyi szódabikarbónát, ettől megmarad a szép zöld színe.)

A meghámozott és kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzzük.

Leszűrjük, a vajjal alaposan kikeverjük. Fűszerezzük és hozzáadjuk az áttört brokkolit.

 

Különlegesen könnyű, finom köret.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr4714035604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása