Zsebes pulyka brokkolival.
A pulyka legkevésbé száraz része a medalion (medál). Ha az üzletekben rátalálnak, feltétlenül készítsék el ezt a receptet. Jól harmonizál vele a brokkoli. Saját recept.
Hozzávalók: 4 adag
80 dkg pulykamedalion (8 szelet),
8 vékony szelet füstölt comb, vagy sonka,
só, bors, ízlés szerint,
rozmaring, gyömbér ízlés szerint,
1 dl fehérbor,
3 evőkanál kókuszzsír.
A körethez:
70 dkg brokkoli,
50 dkg burgonya,
2 evőkanál vaj,
só, fehér bors, őrölt szerecsendió ízlés szerint
A hússzeleteket éles késsel középen felszúrjuk, a füstölt combszeletet belerakjuk és fogpiszkálóval vagy hústűvel megtűzzük.
Sózzuk, borsozzuk, és a felmelegített kókuszzsíron átsütjük.
Amikor minden szelet kész, a serpenyőbe öntjük a fehérbort, hagyjuk kicsit elpárologni, majd visszatesszük a szeleteket. Ízlés szerint tovább fűszerezzük.
A húst fedő alatt közepes lángon pároljuk, hogy jól megpuhuljon. A kókuszzsír és a fűszerek remek ízt adnak a húsnak.
A körethez a brokkolit megpároljuk. Pár szép rózsát félreteszünk, a többit áttörjük.
(A főzővízbe szoktam tenni késhegynyi szódabikarbónát, ettől megmarad a szép zöld színe.)
A meghámozott és kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzzük.
Leszűrjük, a vajjal alaposan kikeverjük. Fűszerezzük és hozzáadjuk az áttört brokkolit.
Különlegesen könnyű, finom köret.