Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Különleges bundában sült csirkecomb.

2018. június 22. - Takács Gyuláné Erzsike

Különleges bundában sült csirkecomb.

Igazi falusi csirkecombokat kaptam a piacon, amit ezzel a recepttel elkészítve kiváló ebéd készült. A bundája eltér a megszokottól, ez adja a különlegességét. Ünnepre is alkalmas.

kulonleges_bundaban_sult_csirkecomb.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

8 db csirke felső comb vagy 4 egész comb,

2 tojás,

2 dl tejszín,

30 dkg liszt,

2 teáskanál bors,

3 teáskanál só,

3 teáskanál fokhagymapor,

1 teáskanál pirospaprika,

olaj a sütéshez.

Elkészítése:

A csirkecombokat kettévágjuk, a felső combokból a csontot kivesszük, azt majd levesbe használjuk. Sózzuk, borsozzuk a bőre alatt is. Aki nem szereti, a bőrt is vegye le és szintén a leveshez használja fel. Mivel most nagy combokat kaptam, néhányat feleztem is.

A liszthez keverjük a pirospaprikát, fokhagymaport, és még kevés borsot.

A tojást felverjük, a tejszínnel elkeverjük.. A tejszíntől nagyon könnyű és finom lesz a hús.

A combokat először tojásba, majd a fűszeres lisztbe mártjuk. Forró olajban kisütjük, egyik oldalát fedő alatt, fordítás után a lángot kissé mérsékeljük. Arra figyeljünk, hogy az olaj ellepje a húsokat!

Papírtörlőre szedjük, hogy semmi olaj ne maradjon rajta. Frissen különlegesen finom, de hidegen is fogyaszthatjuk salátával.

Petrezselymes újburgonya volt a körete, de más körettel is nagyon finom.


A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr5914065463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takacsveca93 2018.07.15. 21:08:28

Tetszik a recept, tetszik a tálalás. Én sajnos mindig tésztát csinálok, mert gyors és egyszerű, oké ma csináltam sültkrumplit is. Nem túl egészséges. www.ujsagomat.hu/cba-prima/akcios-ujsag-csutortoktol-12-07-2018/

Takács Gyuláné Erzsike 2018.07.16. 07:40:24

@takacsveca93: Kedves Veca! Próbáld ki ezt és a többi könnyű bundás vagy sült receptemet is. Többszür a húst a körettel együtt készítem, úgy is gyorsan elkészül. De ha a tepsis csirke csodás szószban címmel fent lévő receptet megcsinálod, biztosan ízleni fog. Egyszerű és isteni finom. Köszönöm a kommentedet. Szép napot kívánok!
süti beállítások módosítása