Különleges bundában sült csirkecomb.
Igazi falusi csirkecombokat kaptam a piacon, amit ezzel a recepttel elkészítve kiváló ebéd készült. A bundája eltér a megszokottól, ez adja a különlegességét. Ünnepre is alkalmas.
Hozzávalók 4 személyre:
8 db csirke felső comb vagy 4 egész comb,
2 tojás,
2 dl tejszín,
30 dkg liszt,
2 teáskanál bors,
3 teáskanál só,
3 teáskanál fokhagymapor,
1 teáskanál pirospaprika,
olaj a sütéshez.
Elkészítése:
A csirkecombokat kettévágjuk, a felső combokból a csontot kivesszük, azt majd levesbe használjuk. Sózzuk, borsozzuk a bőre alatt is. Aki nem szereti, a bőrt is vegye le és szintén a leveshez használja fel. Mivel most nagy combokat kaptam, néhányat feleztem is.
A liszthez keverjük a pirospaprikát, fokhagymaport, és még kevés borsot.
A tojást felverjük, a tejszínnel elkeverjük.. A tejszíntől nagyon könnyű és finom lesz a hús.
A combokat először tojásba, majd a fűszeres lisztbe mártjuk. Forró olajban kisütjük, egyik oldalát fedő alatt, fordítás után a lángot kissé mérsékeljük. Arra figyeljünk, hogy az olaj ellepje a húsokat!
Papírtörlőre szedjük, hogy semmi olaj ne maradjon rajta. Frissen különlegesen finom, de hidegen is fogyaszthatjuk salátával.
Petrezselymes újburgonya volt a körete, de más körettel is nagyon finom.