Zöldségtál.
Ha zöldséges, könnyű ebédekre vágyunk íme, egy jó recept.
Nagyon gyorsan elkészíthető, jól variálható étel. Aki szereti patisszonból, padlizsánból is készítheti.
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg cukkini, kockázva, (ha nagyobb, hámozzuk meg, csak a zsenge részét használjuk fel).
1 kápia paprika,
1 közepes fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
10 dkg gomba,
2 paradicsom,
fél csokor petrezselyem,
só, bors, majoránna, oregánó, kakukkfű,
2 evőkanál olaj vagy zsír,
4 főtt tojás.
A hagymát apróra kockázom és a felforrósított zsiradékon megdinsztelem (kb. 5 perc).
A cukkinit kockázom, a szeletelt kápia paprikával a hagymához adom, fedő nélkül párolom, míg a levét elfövi. Ráteszem az apróra vágott gombát, szeletelt fokhagymát, sót, borsot, fűszereket.
Végül rászórom az apróra vágott petrezselyemzöldet.
A tojásokat keményre főzöm, ezzel tálalom.
Mivel a férjem zöldséges ételeknél „vadul” keresi a húst, neki füstölt tarja is volt hozzá.