Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Pácba került csirkemell.

2019. január 31. - Takács Gyuláné Erzsike

Pácba került csirkemell.

Ez szó szerint értendő, ugyanis finom, omlós csirkemell készülhet így ebédre. Bár ma hallottam, hogy a csirkemellet száraznak mondta valaki, de a recept cáfolja ezt a véleményt. Könnyebben elkészíthető mint a rántott hús és nagyon ízletes. Körete is finom, a receptben megtalálható.

pacba_kerult_csirkemell.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

2 egész csirkemell filé, (1 kg)

2 evőkanál olivaolaj, vagy finomabb étolaj,

1 evőkanál dijoni mustár,

1 evőkanál méz,

3-4 gerezd zúzott fokhagyma,

só, őrölt bors ízlés szerint,

fél teáskanálnyi pirospaprika,

2-3 evőkanál majonéz vagy tejföl (most tejfölt használtam),

2 evőkanál zsemlemorzsa.

Elkészítés:

Készítsük el a pácot: keverjük össze a mustárt az olajjal, a zúzott fokhagymával, a folyékony mézzel és a tejföllel vagy majonézzel. Sózzuk és fűszerezzük majd keverjük ismét át.

Mossuk meg a csirkemell filét, szárítsuk meg papírtörlővel, majd vágjuk fel vékony szeletekre.

Tipp: 8 szép, nagyobb szeletet kapunk, ennyi fér a tepsibe, a háromszög alakú véget, a vékonyabb alsó részt felaprítjuk, felhasználjuk raguhoz, vagy levesbe.

Takarjuk le fóliával, kissé klopfoljuk ki, majd tegyük egy mélyebb tálba úgy, hogy rétegenként kenjük meg a páccal, majd öntsük rá a maradék pácot.

Hagyjuk állni benne 1-2 óra hosszát.

Addig a köretet elkészítjük, ami most zelleres burgonyapüré volt. A burgonyát és a zellert meghámozzuk, egyforma darabokra vágjuk és sós vízben megfőzzük. A levét leszűrjük és 5 dkg vajjal jól átkeverjük. (70 dkg burgonya és 30 dkg zeller volt az arány.)

Sütőpapírral bélelt tepsibe, amit zsemlemorzsával megszórtunk, belerakjuk a bepácolt csirkemell szeleteket, elsimítjuk rajta a pácot, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük 30 percet, vagy amíg szép aranybarnára sül.


A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr8914600448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása