Csirkemell kókuszbundában édesburgonyával.
Újat szeretők és kezdők figyelmébe ajánlom ezt a receptet.
Ez a könnyű és mégis különleges csirkemell gyorsan elkészül, változatos körettel tálalható.
Egy ötlet, hogy a régi, megszokott bundán is változtassunk.
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg csirke mellfilé,
só,
10 dkg liszt,
2 nagyobb tojás,
10 dkg kókuszreszelék,
2 evőkanál olaj a tepsi kikenéséhez.
A körethez:
30 dkg édesburgonya,
70 dkg fehérburgonya,
só,
1 dl kókusztej,
csipetnyi őrölt szerecsendió,
3 dkg vaj.
A csirkemell filét felszeleteljük, és megsózzuk.
Lisztbe, felvert tojásba, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk. Kicsit rá is lapíthatjuk.
Közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a 2 evőkanál olajat elkenjük rajta.
A bundázott csirkemell szeleteket sorba a tepsibe rakjuk és a 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük.
Nem fedjük le, mert így szépen pirul.
25 perc múlva lapáttal megfordítjuk a szeleteket, újabb 30-35 perc után már kész is az omlós hús. Persze a sütőnktől is függ, de a színe mutatja, mikor lesz kész.
Tálalásig fedjük le alufóliával, ha a köret még nem készült el.
A körethez:
A burgonyákat megtisztítjuk és kockára vágva, enyhén sós vízben külön-külön megfőzzük. Az édesburgonya ugyanis hamarabb megpuhul.
Leöntjük róluk a vizet és a fehér burgonyából kb.30 dekányit adunk az édesburgonyához. Még melegen csipetnyi szerecsendiót szórunk rá. A kókusztejet folyamatosan adagolva áttörjük, így nagyon krémes állagú pürét kapunk.
A fehér burgonyát püré, vagy petrezselymes formában tálaljuk, mert esetleg nem mindenki szereti az édesburgonyát. Így mindenki kedvére készült az ebédünk.