Diókrémes sütemény.
Nagyon krémes és finom! A főtt diós krém teszi csodássá ezt a süteményt! Gyors és egyszerű recept, mindenki meg tudja csinálni!
Hozzávalók:
6 tojás, 6 evőkanál porcukor, 2 tasak vaníliás cukor, 6 evőkanál liszt,1 sütőpor, csipetnyi só.
A krémhez: 30 dkg darált dió, 20 dkg cukor, 2 tasak vaníliás cukor, 2 dl tej, 2 evőkanál liszt, 20 dkg margarin, reszelt csokoládé a tetejére.
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéhez adjuk a fele cukrot és a csipet sót, majd kemény habot verünk belőle. A sárgáját a megmaradt cukorral kikeverjük és összekeverjük a habbal. A lisztet és a sütőport összedolgozzunk, lassan belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük, majd három csíkba vágjuk. A diót, a cukrot, a lisztet és a vaníliát egy edénybe tesszük, fokozatosan adjuk hozzá a tejet, hogy ne legyen csomós. Lassú tűzön addig főzzük, amíg krémesedni kezd, amikor kezd sűrűsödni, levesszük a tűzről és kihűtjük. A margarint habosra kavarjuk és hozzáadjuk a krémhez, összedolgozzuk.
A süteményt megkenjük a krémmel, figyeljünk rá, hogy a tetejére is jusson. Megszórjuk a reszelt csokoládéval, majd szeleteljük.
Nagyon kiadós és laktató sütemény.