Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Finom diókrémes sütemény.

2019. október 25. - Takács Gyuláné Erzsike

Diókrémes sütemény.

Nagyon krémes és finom! A főtt diós krém teszi csodássá ezt a süteményt! Gyors és egyszerű recept, mindenki meg tudja csinálni!

diokremes_sutemeny_20191011.JPG

Hozzávalók:

6 tojás, 6 evőkanál porcukor, 2 tasak vaníliás cukor, 6 evőkanál liszt,1 sütőpor, csipetnyi só.

A krémhez: 30 dkg darált dió, 20 dkg cukor, 2 tasak vaníliás cukor, 2 dl tej, 2 evőkanál liszt, 20 dkg margarin, reszelt csokoládé a tetejére.

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéhez adjuk a fele cukrot és a csipet sót, majd kemény habot verünk belőle. A sárgáját a megmaradt cukorral kikeverjük és összekeverjük a habbal. A lisztet és a sütőport összedolgozzunk, lassan belekeverjük.

Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük, majd három csíkba vágjuk. A diót, a cukrot, a lisztet és a vaníliát egy edénybe tesszük, fokozatosan adjuk hozzá a tejet, hogy ne legyen csomós. Lassú tűzön addig főzzük, amíg krémesedni kezd, amikor kezd sűrűsödni, levesszük a tűzről és kihűtjük. A margarint habosra kavarjuk és hozzáadjuk a krémhez, összedolgozzuk.

A süteményt megkenjük a krémmel, figyeljünk rá, hogy a tetejére is jusson. Megszórjuk a reszelt csokoládéval, majd szeleteljük.

Nagyon kiadós és laktató sütemény.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr115262998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spiritual 2019.10.27. 08:58:20

Krémnél SOHA nem használunk margarint! Agyonvágja az egészet, Tessék szépen teavajat beletenni.

2019.10.27. 13:01:20

Igazán csinos és finom csemege, köszi!
süti beállítások módosítása