Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Karfiollal fedett csirkecombok bátor nyúl konyhájából.

2019. november 05. - Takács Gyuláné Erzsike

Karfiollal fedett csirkecombok bátor nyúl konyhájából.

Ennek a receptnek az elkészítésére várnak a szebbnél szebb karfiolok a boltokban. Minden együtt van itt: a zöldség, a könnyű csirke és a durumlisztből készült orsótészta. Nagyon finom és kipróbálásra feltétlenül ajánlott recept, kezdőknek is.

karfiollal_fedett_csirkecomb20191105.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

8 csirke felsőcomb vagy 4 egész comb

50 dkg karfiolrózsa (tisztán mérve) levéllel, torzsával kb. 70-80 dkg.

10 dkg füstölt mangalica szalonna vagy kolozsvári szalonna,

1 közepes fej vöröshagyma,

1 zöldpaprika,

1 paradicsom (télen eltett lecsó 2 evőkanállal)

3 evőkanál olaj,

2 dl tejszín vagy tejföl,

1 evőkanál keményítő vagy rizsliszt (most utóbbit használtam,

1 teáskanál ételízesítő vagy húsleveskocka,

1 teáskanál pirospaprika, só, bors.

Az olajban üvegesre sütjük a szeletekre vágott szalonnát, rátesszük a felaprított hagymát és együtt dinszteljük 5 percig. Rátesszük a feldarabolt csirkét és fehéredésig pirítjuk.

Miután minden szeletet átsütöttünk, meghintjük a pirospaprikával, sózzuk, rátesszük a darabolt paradicsomot, a zöldpaprikát és a húsleveskockát. Annyi vizet adunk hozzá, hogy a húst ellepje. Rárakjuk a rózsáira szedett karfiolt, és lefedve közepes tűzön kb. 45-50 perc alatt puhára pároljuk.

Nem keverjük, csak rázogatjuk az edényt, így a karfiolrózsák szépen egyben maradnak és a karfiol a csirke gőzében puhul meg.

Amikor a hús puha, a karfiolt és a húst tálra kivesszük. A szalonnaszeleteket is félretesszük. A visszamaradt levet átturmixoljuk, vagy szűrőn átszűrjük. Aki nem ehet tejes ételt, annak ezzel a szafttal tálaljuk.

A többi szaftot a keményítővel vagy liszttel simára kevert tejszínnel vagy tejföllel besűrítjük és pár perces forralás után a húsra öntjük.

 

Durum orsótészta illik hozzá, mert egészséges és mutatós köret.


A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr8415290454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása