Csirkemell kukoricapelyhes bundában.
Nagyon könnyű az elkészítése és finom, mert nem bő zsiradékban sül. A csirkemell omlós, nem szárad ki. Kezdőknek is ajánlom.
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg csirke mellfilé,
só, bors,
2 evőkanál olivaolaj,
2 teáskanál dijoni mustár (nem magos)
3 evőkanál szójaszósz,
3 evőkanál worchester szósz.
10 dkg kukoricapehely,
2 evőkanál olaj a tepsi kikenéséhez.
Sütőpapir és olaj a tepsibe.
A körethez:
jázminrízs,
friss saláta.
A csirkemell filét felszeleteljük, és megsózzuk, borsozzuk.
Az olajat és a szószokat elkeverjük, ebbe forgatjuk a húst. Hagyjuk állni legalább egy órát.
A pácból kivéve a kukoricapehelybe forgatjuk. Kicsit rá is lapíthatjuk.
Közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a 2 evőkanál olajat elkenjük rajta.
A bundázott csirkemell szeleteket sorba a tepsibe rakjuk és a 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük.
Nem fedjük le, mert így szépen pirul.
25 perc múlva lapáttal megfordítjuk a szeleteket, újabb 30-35 perc után már kész is az omlós hús. Persze a sütőnktől is függ, de a színe mutatja, mikor lesz kész.
Tálalásig fedjük le alufóliával, ha a köret még nem készült el.