Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Körte szép Heléna módra.

2020. március 05. - Takács Gyuláné Erzsike

Kisunokám hiányolta a blogról ezt a finomságot, mert igen kedveli. Ezért megosztom Veletek is. Egyszerűen elkészíthető, és a gyerekek nagy kedvence lesz.

Körte szép Heléna módra

korte_szep_helena.JPG

Hozzávalók:

6 szép, keményebb körte

½ citrom leve

2 evőkanál cukor

3-4 szegfűszeg

pici fahéj

2 bögre víz

1 vaniliás pudingpor

2 kanál cukor

4 dl tej

 

A mázhoz

10 dkg étcsokoládé

2 kanál cukor

0,5 dl tej

 

A körtéket meghámozom úgy, hogy a szára rajta maradjon, a középső pici csumát kivágom. A félbevágott citrommal megkenem, hogy ne barnuljon meg. A vizet akkora lábasba teszem, amibe a körték állítva beleférnek. Hozzáadom a cukrot, szegfűszeget, fahéjat, a kinyomott citrom levét és felforralom. Beleteszem a körtéket és 10 percig főzöm. A lábasból tálra teszem és kihűtöm.

A pudingot a leírás szerint elkészítem. Kis tálkákba alulra teszek pudingot, ráállítom a körtét és rácsurgatom a csokimázat. Lehet még tejszínhabot is adni hozzá.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr2215504930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása