Burgonya és cukkini tejfölös bundában, avagy hogyan készül új recept bátor nyúl konyhájában. A fő gondolat a cukkini volt, de mivel láttam, hogy bőven marad bunda, ezért 1 nagyobb burgonyát meghámoztam, karikára szeltem és a bundába forgattam. Nagyon finom lett, ezzel a bundával saját köret is lehet húsok mellé.
Hozzávalók 3 főre:
1 közepes cukkini 30 dkg,
só,
4 evőkanál liszt a forgatáshoz,
3 dl olaj a sütéshez.
1 nagyobb szem burgonya karikára vágva.
Bundához:
2 tojás,
1 mokkáskanál só,
1 késhegynyi őrölt bors,
3 gerezd reszelt fokhagyma,
3 evőkanál tejföl,
4 evőkanál liszt.
A cukkinit megmossuk, kb. 0,5 cm vastag karikákra vágjuk, a zsenge cukkinit nem hámozzuk, mert abban van a vitamin.
Meghintjük sóval és hagyjuk pihenni kb. 30 percet, hogy levet eresszen.
Majd bő olajat forrósítunk.
Egy tálkába szórjuk a forgatáshoz a 4 evőkanál lisztet.
Egy másik tálba ütjük a tojást, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymakrémmel, majd a tejföllel jól elkeverjük.
Fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet és csomómentes masszává kavarjuk.
Ha forró az olaj, a levet leöntjük a cukkiniról, először a lisztbe forgatjuk meg, majd a masszában.
Kicsit lecsepegtetjük, majd a forró olajba engedjük, ahol közepes lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Nagyon jó hozzá a 2 dl tejfölből fél csokor kaporral kikevert mártás.
A 2-3 főt azért jeleztem, mert 10 karikát is befalatozhat valaki egyszerre, annyira könnyű.