Csirkemell rozmaringos, barna sörös mártással bátor nyúl konyhájából.
Óriási csokor rozmaringot kaptam kedves szomszédasszonyomtól, természetesen már ki is találtam a hozzá illő receptet.
Különleges, finom étel, a barna sör kiemeli a rozmaring ízét, a jázmin rízs kiváló köret hozzá.
Hozzávalók: 4 adag
50 dkg csirkemell filé,
3 evőkanál vaj, (5 dkg)
1 fej vöröshagyma,
1 ág friss rozmaring, (vagy 1 mokkáskanál szárított),
3 dl sör,
só, bors,
fél leveskocka,
2 evőkanál keményítő vagy rizsliszt, kukoricaliszt (vagy búzaliszt, ízlés szerint)
A csirkemell filét felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk.
A hagymát a vajon átpirítjuk, majd a csirkemellet hozzáadva fehéredésig átpirítjuk.
Felöntjük 3 dl sörrel és 1 deciliter alaplével, (amit a leveskockából készítettünk).
Rozmaringágat teszünk rá, vagy őrölt rozmaringgal meghintjük.
Amikor a hús megpuhult, a levéből kiveszünk 3 merőkanálnyit, a rizsliszttel (vagy más keményítővel) elkeverjük. Fontos, hogy a mártás ne legyen csomós.
Körete most jázmin rizs volt, de párolt zöldség, fehér rizs is illik hozzá.