Bátor nyúl konyhája

Csirkemell rozmaringos, barna sörös mártásban bátor nyúl konyhájából.

2020. március 31. - Takács Gyuláné Erzsike

Csirkemell rozmaringos, barna sörös mártással bátor nyúl konyhájából.

Óriási csokor rozmaringot kaptam kedves szomszédasszonyomtól, természetesen már ki is találtam a hozzá illő receptet.

rozmaringos_csirkemell_barna_soros_martasban2.JPG

Különleges, finom étel, a barna sör kiemeli a rozmaring ízét, a jázmin rízs kiváló köret hozzá.

Hozzávalók: 4 adag

50 dkg csirkemell filé,

3 evőkanál vaj, (5 dkg)

1 fej vöröshagyma,

1 ág friss rozmaring, (vagy 1 mokkáskanál szárított),

3 dl sör,

só, bors,

fél leveskocka,

 

2 evőkanál keményítő vagy rizsliszt, kukoricaliszt (vagy búzaliszt, ízlés szerint)

 

A csirkemell filét felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk.

A hagymát a vajon átpirítjuk, majd a csirkemellet hozzáadva fehéredésig átpirítjuk.

 

Felöntjük 3 dl sörrel és 1 deciliter alaplével, (amit a leveskockából készítettünk).

Rozmaringágat teszünk rá, vagy őrölt rozmaringgal meghintjük.

Amikor a hús megpuhult, a levéből kiveszünk 3 merőkanálnyit, a rizsliszttel (vagy más keményítővel) elkeverjük. Fontos, hogy a mártás ne legyen csomós.

Körete most jázmin rizs volt, de párolt zöldség, fehér rizs is illik hozzá.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr7315577522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.