Bátor nyúl konyhája

Ribizlis sütemény őzgerinc formában.

2020. július 07. - Takács Gyuláné Erzsike

Ribizlis sütemény őzgerinc formában.

Nagyon kellemes ízű sütemény azoknak, akik a kevésbé édes tésztákat kedvelik. Más gyümölccsel is elkészíthetik, így most egy praktikus alapreceptet ajánlok. Öröm ilyen szép, saját gyümölccsel sütni.

ribizlis_suti.JPG

ribizli_20200706.JPG

Hozzávalók:

3 egész tojás,

2 evőkanál cukor,

14 evőkanál süteményliszt,

csipet só,

1 csomag sütőpor,

1 csomag vanillin cukor,

másfél deciliter hideg tej,

 

20 dkg ribizliszem,

5 dkg darált dió, vagy 2 evőkanál zsemlemorzsa,

2 evőkanál cukor.

 

A tojásokat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a sót, a sütőporral elkevert lisztet, vanillincukrot, végül a tejet és alaposan összedolgozom.

Az őzgerincformába sütőpapírt teszek és a tészta felét beleöntöm.

180 fokos sütőben 10 percig sütöm, akkor teszem rá a ribizliszemeket, arra a cukorral kevert diót és a tetejére a tészta másik felét.

További 20-25 percig sütöm, amíg a tészta teteje szép piros lesz.

A megsült tésztát a formából rácsra teszem, a sütőpapírt eltávolítva hagyom kihűlni.

A tetejét porcukorral megszórva tálalom.

 

Nyáron mindig teszek el pár doboz ribizlit, szeletelt őszi vagy sárgabarackot, magozott cseresznyét, magozott meggyet a fagyasztóba, így bármikor készülhet ez a sütemény. Előnye, ha marad belőle, akár készen is fagyasztható.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr2815987456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.