Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Különleges, réteges, omlós csirkemell bátor nyúl konyhájából.

2021. április 25. - Takács Gyuláné Erzsike

Különleges, réteges, omlós csirkemell bátor nyúl konyhájából.

Egyszerűen elkészíthető, különleges ízű csirkét kapunk. Kezdőknek is nagyon ajánlom, a siker garantált.

a_legegyszerubb_omlos_csirkemell_bator_nyul_konyhajabol_20210425.JPG

Hozzávalók: 4 személyre

65-70 dkg csirkemell

1 nagy dobozos tejföl (330-450 g)

2 gerezd fokhagyma reszelve,

1-1 mokkáskanál majoranna, rozmaring, kakukkfű,

1 kávéskanál só, bors. (a frissen őrölt tarkaborsot használom)

4 nagy szelet feketeerdei sonka,

10 -15 dkg sajt, a tetejére reszelve.

A csirkemellet felszeleteljük. Sózzuk, borsozzuk.

A jénai vagy más sütőtálat előkészítjük.

A nagy dobozos tejfölt beletesszük egy tálba, hozzáadjuk a fűszereket, a csirkeszeleteket megforgatjuk benne, majd ebben hagyjuk állni pár órát. (Azonnal is elkészíthető, de az állás során a fűszerek íze jobban érvényesül.)

A sütőtálba a csirke pácolólevéből pár kanállal teszünk, erre rakjuk a feketeerdei sonkát (4 szelet elég, az íze viszont fantasztikus) sorban lerakjuk a tejfölös csirkemell szeleteket. A megmaradt fűszeres tejfölt a hús tetejére simítjuk, és alufóliával lefedve 50 percig sütjük 200 fokos sütőben. Ne csodálkozzunk, ha a hús kicsit összemegy a párolás közben.

Az alufóliát levéve, tetejét megszórjuk reszelt sajttal. (Ha 10 dkg trappista és 5 dkg füstölt sajtot használunk, még ízesebb lesz.) Így sütjük tovább, amíg a sajt szépen megpirul.

Sütőtől függően ez 15-20 perc.


Körete lehet főtt vagy sült burgonya, párolt zöldség és rizs. Most rizst készítettem hozzá.

 A körethez a medvehagyma levele a saját kiskertünkből való.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr1516512504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása