Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Húsos burgonyatorta bátor nyúl konyhájából

2021. december 04. - Takács Gyuláné Erzsike

Húsos burgonyatorta bátor nyúl konyhájából.

Egyszerűen elkészíthető, könnyű, finom, ezek a szavak jellemzőek erre az ételre. A kezdők bátran kipróbálhatják, a tapasztaltabb háziasszonyoknak pedig gyerekjáték az elkészítés.

 burgonyatorta_20211204.jpg

 husos_burgonyatorta_20211204.JPG

Hozzávalók: 4 adaghoz

70 dkg burgonya,

1 közepes fej vöröshagyma, 2 nagyobb gerezd fokhagyma, só, bors, provence-i fűszerkeverék, (helyette: kakukkfű, rozmaring, bazsalikom, majoránna is tökéletes)

1 teáskanál piros arany (csemege) vagy piros paprika,

20 dkg darált hús,

3 evőkanál zsemlemorzsa,

2 tojás, 10 dkg reszelt sajt,

1 evőkanál zsír vagy olaj a hús sütéséhez.

 

A hagymát apróra kockázzuk és a forró zsíron megdinszteljük. (Ekkor teszem rá a sót, mert gyorsan megpuhul így a hagyma.) Hozzáadjuk a darált húst, a zúzott fokhagymát és együtt készül kb. 15 percig. A paprikával és a fűszerekkel ízesítjük.

A burgonyát meghámozzuk, a reszelő nagy lyukán (almareszelőn) megreszeljük. Hozzáadjuk a tojást és a zsemlemorzsát.

A hússal összekeverjük, és a sütőpapírral bélelt formába öntjük. Elegyengetjük.

200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, utána reszeljük rá a sajtot, azzal még további 15 percig készül. Mivel villanysütőm van, a sütő kikapcsolása után is pirul még a sajt.

Ezalatt elkészül a tzatziki mártás. Ehhez a kígyó uborkát az almareszelőn megreszeljük, lesózzuk, állni hagyjuk 20 percig. A csokor kaprot apróra vágva a natúr joghurthoz tesszük, pici borssal ízesítjük, végül az uborkát belekeverjük (a levét leöntjük, de nem szoktam kicsavarni, mert oda a sok vitamin.).

Ugye milyen egyszerű? Készítsd el bátran!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr7416773676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása