Húsos burgonyatorta bátor nyúl konyhájából.
Egyszerűen elkészíthető, könnyű, finom, ezek a szavak jellemzőek erre az ételre. A kezdők bátran kipróbálhatják, a tapasztaltabb háziasszonyoknak pedig gyerekjáték az elkészítés.
Hozzávalók: 4 adaghoz
70 dkg burgonya,
1 közepes fej vöröshagyma, 2 nagyobb gerezd fokhagyma, só, bors, provence-i fűszerkeverék, (helyette: kakukkfű, rozmaring, bazsalikom, majoránna is tökéletes)
1 teáskanál piros arany (csemege) vagy piros paprika,
20 dkg darált hús,
3 evőkanál zsemlemorzsa,
2 tojás, 10 dkg reszelt sajt,
1 evőkanál zsír vagy olaj a hús sütéséhez.
A hagymát apróra kockázzuk és a forró zsíron megdinszteljük. (Ekkor teszem rá a sót, mert gyorsan megpuhul így a hagyma.) Hozzáadjuk a darált húst, a zúzott fokhagymát és együtt készül kb. 15 percig. A paprikával és a fűszerekkel ízesítjük.
A burgonyát meghámozzuk, a reszelő nagy lyukán (almareszelőn) megreszeljük. Hozzáadjuk a tojást és a zsemlemorzsát.
A hússal összekeverjük, és a sütőpapírral bélelt formába öntjük. Elegyengetjük.
200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, utána reszeljük rá a sajtot, azzal még további 15 percig készül. Mivel villanysütőm van, a sütő kikapcsolása után is pirul még a sajt.
Ezalatt elkészül a tzatziki mártás. Ehhez a kígyó uborkát az almareszelőn megreszeljük, lesózzuk, állni hagyjuk 20 percig. A csokor kaprot apróra vágva a natúr joghurthoz tesszük, pici borssal ízesítjük, végül az uborkát belekeverjük (a levét leöntjük, de nem szoktam kicsavarni, mert oda a sok vitamin.).
Ugye milyen egyszerű? Készítsd el bátran!