Csirkemell burgonyaágyon.
Kiváló egytálétel. Akkor készítsük, ha könnyű, hétvégi ebédet szeretnénk, de nincs sok időnk a konyhában. A lényeg, hogy nagyon finom, az év bármely időszakában elkészíthető. Vendégvárónak is kiváló, akkor nagyobb adagban készül.
Hozzávalók 4 személyre:
65-70 dkg csirkemell filé (8 szelet)
só, őrölt bors, (ha van, tarka bors)
5 dkg vaj,
1 pohár joghurt,
2 gerezd fokhagyma,
1,2 kg burgonya,
2 szál újhagyma vagy 1 fej lilahagyma,
5-10 dkg reszelt sajt.
A csirkemell filét szeletekre vágjuk. A joghurtot karikára vágott fokhagymával összekeverjük, ebbe forgatjuk a szeleteket.
Állni hagyjuk hűtőben 1 órán át, de előző este is előkészíthetjük.
A burgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk.
A tepsibe teszünk 5 dkg olvasztott vajat, erre rakjuk a burgonyakarikákat, rétegenként sót vagy ételízesítőt szórunk rá ízlés szerint.
Az újhagymát felkarikázzuk, vagy a lila hagymát meghámozzuk, félbevágjuk és szeleteljük.
Tavasszal medvehagymával is készíthetjük, még ízesebb lesz az ételünk.
Rászórjuk a burgonyára.
A hússzeleteket a tepsibe rakjuk,sózzuk, tarkaborssal megszórjuk, a sajtot ráreszeljük.
Az almareszelőn reszelve mutatósabb lesz a sajtkéreg.
Előmelegített sütőben, 200 fokon süssük alufóliával lefedve 60 percig , ezalatt az ízek kellemesen összeérnek.
Az alufóliát levéve a reszelt sajt pirulásáig sütjük készre.
Gyors, és nagyon könnyű étel. Az év bármely időszakában készíthetjük.