Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Húsgombócok tavaszi szinekkel köritve.

2022. március 24. - Takács Gyuláné Erzsike

Húsgombócok tavaszi színekkel körítve..

Gyorsan elkészülő, ízletes ebédet vagy vacsorát tálalhatunk mindössze 30 perc alatt ezzel a recepttel. A tálon már megjelent a tavasz hírnöke, a medvehagyma is. Tegyük színessé a hétköznapi étkezéseket. Jó étvágyat!

husgombocok_tavaszi_izekkel_20220323.JPG

Hozzávalók 3-4 személyre:

40 dkg sütnivaló kolbász,

2 evőkanál olivaolaj,

1 közepes fej hagyma,

25 dkg spagetti tészta,

2 kis üveg paradicsompüré (össz.16 dkg, de jó minőségű, ezért ezt ajánlom)

A tésztavizet feltesszük forrni, majd a tésztát kifőzzük. A főzővízbe mindig tegyünk 1 evőkanál olajat és kevés sót. A tésztát leszűrjük, de nem öblítjük le hideg vízzel.

Amíg a víz forrni kezd, addig a kolbásztöltelékből vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk, amit serpenyőben, 2 evőkanál olajon átsütünk. 5-6 perc alatt mindkét oldala megsül, ekkor tálra kiszedjük.

A vöröshagymát apróra kockázzuk és a gombócok olajába forgatjuk, fedő alatt pár perc alatt puhára párolódik.

Hozzátesszük a paradicsompürét, és csak annyi vizet, amennyivel az üvegekből a paradicsomlét kiöblítettük. Felforraljuk, a kisült gombócokat belerakjuk, még 5-6 percig együtt pároljuk.

Mivel a kolbászhús fűszeres, semmi más ízesítő nem kell hozzá.

Ugye milyen egyszerű?

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr717788874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása