Húsgombócok tavaszi színekkel körítve..
Gyorsan elkészülő, ízletes ebédet vagy vacsorát tálalhatunk mindössze 30 perc alatt ezzel a recepttel. A tálon már megjelent a tavasz hírnöke, a medvehagyma is. Tegyük színessé a hétköznapi étkezéseket. Jó étvágyat!
Hozzávalók 3-4 személyre:
40 dkg sütnivaló kolbász,
2 evőkanál olivaolaj,
1 közepes fej hagyma,
25 dkg spagetti tészta,
2 kis üveg paradicsompüré (össz.16 dkg, de jó minőségű, ezért ezt ajánlom)
A tésztavizet feltesszük forrni, majd a tésztát kifőzzük. A főzővízbe mindig tegyünk 1 evőkanál olajat és kevés sót. A tésztát leszűrjük, de nem öblítjük le hideg vízzel.
Amíg a víz forrni kezd, addig a kolbásztöltelékből vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk, amit serpenyőben, 2 evőkanál olajon átsütünk. 5-6 perc alatt mindkét oldala megsül, ekkor tálra kiszedjük.
A vöröshagymát apróra kockázzuk és a gombócok olajába forgatjuk, fedő alatt pár perc alatt puhára párolódik.
Hozzátesszük a paradicsompürét, és csak annyi vizet, amennyivel az üvegekből a paradicsomlét kiöblítettük. Felforraljuk, a kisült gombócokat belerakjuk, még 5-6 percig együtt pároljuk.
Mivel a kolbászhús fűszeres, semmi más ízesítő nem kell hozzá.
Ugye milyen egyszerű?