Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Oldalas egészben sütve, vele készült zöldségekkel.

2023. március 13. - Takács Gyuláné Erzsike

Nagyon szép oldalast vásároltam, így azonnal tudtam, ezt egészben fogom megsütni. alul is tiszta hús volt. Gyönyörűen lehetett szeletelni.

sult_oldalas_vele_keszult_zoldseggel_20230311.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg sertésoldalas egyben,

fűszerkeverék amit magam állítottam össze: só, őrölt tarka bors, 1 mokkáskanál majoránna, fél-fél mokkáskanál kakukkfű, rozmaring, gyömbérpor, fokhagymapor (vagy 3 gerezd zúzott fokhagyma), csipetnyi gyömbér és currypor.

3 evőkanál olivaolaj vagy étolaj,

60 dkg burgonya,

3 nagyobb sárgarépa,

negyed kápia paprika szeletekben,

2 evőkanál zsír a tepsi kikenéséhez.

 

A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, míg a húst előkészítjük.

A közepes méretű tepsit kizsírozzuk vagy olajozzuk.

A sertésoldalast megmossuk, papírtörlővel áttöröljük és 2-3 centinként bevágjuk a felületét. Az alját is bemetszettem a csontok mellett, mert így a fűszerek íze jobban átjárja.

Először az oldalas alját kenjük meg a fűszerkeverékkel, majd a tepsibe helyezzük és a tetején, oldalán elosztjuk a fűszerkeveréket úgy, hogy a résekbe is jusson.

A fűszeres íz így teljesen átjárja a húst.

A tepsit alufóliával letakarjuk, fél óra múlva a húst a levével meglocsoljuk, ekkor tesszük mellé a hasábokra vágott burgonyát és a sárgarépát, amit a megmaradt fűszerrel meghintünk.

További 45 percig sütjük alufólia alatt.

A sütőt átállítom infra sütésre és alufólia nélkül 20 percig sütjük az ételt 180 fokon, közben ellenőrizzük a hús pirulását, mert az mindenkinek a sütőjétől is függ.

Tálra tesszük a kész oldalast, kicsit pihentetjük, szeleteljük, mellé rakjuk a zöldségeket.

Együtt készül az omlós hús és a könnyű, puha, ízletes köret.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr2818070950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása