Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Sertésragu szuper finom mártásban bátor nyúl konyhájából.

2023. április 15. - Takács Gyuláné Erzsike

Sertésragu szuper finom mártásban, bátor nyúl módra.

_sertesragu_szuper_finom_martasban_bator_nyul_konyhajabol.JPG

Sertéskarajból valami újat szerettem volna készíteni, sikerült. Az ötletet Frank Júlia: Disznóságok könyve adta, köszönöm. A salottahagyma, vörösbor és a fűszerek csodás ízt adnak, próbáljátok ki.

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg sertéskaraj ( vagy szép comb)

4 közepes fej salotta lilahagyma, (25 dkg, íze sokkal lágyabb, mint a vöröshagymáé),

4 gerezd zúzott fokhagyma,

1,5 dl vörösbor,

1 dl ketchup, (nem csipős),

1-1 mokkáskanál majoránna, bazsalikom, zsálya, rozmaring, (provance-i fűszerkeverék is tökéletes)

só, frissen őrölt tarkabors, (nagyon illik a sertésre),

3 evőkanál olaj a sütéshez.

 

 

A karajt vagy combot ujjnyi vastagra szeleteljük, majd kockázzuk.

A felforrósított olajon a húst fehéredésig sütjük, (5-6 perc) majd kiszedjük.

A serpenyőbe a karikára vágott hagymát belerakjuk. Kb. 5 percig dinszteljük, rátesszük a zúzott fokhagymát. A húst visszatesszük, erre kerülnek a fűszerek.

A vörösbort és a ketchupot összekeverjük és a húsra öntjük.

 

Közepes lángon főzzük tovább, az edényt inkább csak rázogassuk, hogy a hús lassabban puhuljon. A hagyma teljesen szétomlik,

Ha szükséges, az elfőtt levet pótoljuk kevés forró vízzel.

 

Nagyon könnyű, selymes mártást kapunk így. Elsőre soknak találjuk a hagymát, de az ízek csodásak.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr6718103152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása