Könnyen elkészíthető, igazán finom reggeli vagy vacsora. Önállóan is pompás, de gazdagíthatjuk még sajttal, főtt tojással.
Hozzávalók 3 személyre:
2 érett avokádó,
személyenként 1 pár virsli,
2 szem paradicsom,
1 közepes fej salotta vagy lilahagyma,
só, frissen őrölt bors,
bazsalikoom,
1 evőkanál citromlé,
1 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál vaj,
kevés olivaolaj.
Az egyik avokádóból krémet készítünk a vaj, citromlé, reszelt fokhagyma, pici só és bors hozzáadásával. Bruscettával vagy piritóssal tálaljuk.
A virslit megfőzzük és szép ferde szeletekre vágjuk.
A paradicsomokat félbevágjuk, majd kb. fél centiméteresre szeleteljük.
A másik avokádót kettévágjuk, a magját kivesszük, citromlével meglocsoljuk és vékony szeletekre vágjuk.
A tálon először a paradicsomszeleteket helyezzük el, bazsalikommal megszórjuk, erre kerül a lilahagyma. Meglocsoljuk az olivaolajjal, majd őrölt borsot teszünk rá.
Az avokádó és virsliszeleteket felváltva lerakjuk.
Gazdagíthatjuk még sajttal, főtt tojáskarikákkal, ezzel még tartalmasabb, de mégis könnyű reggeli vagy vacsora készül.