Nem sütemény, mégis finom!
Alma fánk
Hozzávalók:
5-6 db alma (kb. 70 dkg, tisztítás után 60 dkg)
15 dkg liszt
1 tojás
4 evőkanál cukor
1 mokkáskanál sütőpor
1 mokkáskanál citromlé
fél mokkáskanál fahéj
fél mokkáskanál rum aroma
a sütéshez: 3 dl olaj
a szóráshoz: 10 dkg porcukor 1 teáskanál fahéjjal keverve
Az almát tisztítás után nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a citromlét, lisztet, sütőport, tojást, fahéjat, rum aromát és összekeverjük.
Az olajat serpenyőben felforrósítjuk és a fánk tésztát evőkanállal a serpenyőbe adagoljuk.
(Az evőkanalat mindig olajba mártom, így könnyebben lejön róla a massza.)
Egy alkalommal 4 fánk fér bele a serpenyőbe, mert picit még nő a sülés közben.
A tésztát evőkanállal szépen megformázzuk és kb. 5 perc múlva megnézzük az alját, ha pirosra átsült, megfordítjuk, és a másik oldalát is átsütjük.
Konyhai papírtörlőre szedjük, fahéjas porcukorral tálaljuk.
Ebből az adagból 15-16 fánk lesz. Nagyon könnyű az elkészítése.