Csirkéből duplán könnyű étel
A címet azért találtam ki, mert könnyű elkészíteni és könnyű, finom ebédet kapunk.
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg csirke mellfilé vagy 8 csirke felsőcomb
2 alma
1 nagyobb mandarin (mag nélküli)
só,
1 teáskanál provence-i csírke fűszerkeverék vagy sültcsirke fűszersó
3 evőkanál olaj (ha van, olivaolaj)
másfél dl víz
sütőzacskó
A csirkemell filét felszeleteljük és a fűszerekkel megszórjuk. Az almát meghámozzuk és negyedeljük. A mandarin héját leszedjük és négy részre osztjuk.
A sütőzacskóba beleöntjük az olajat és a vízet, majd szépen elrendezzük a húsokat és a gyümölcsöt, majd lezárjuk a zacskó végét.
Tepsibe tesszük, kicsit eloszlatjuk a zacskó alján a folyadékot.
A fólia tetejét hústűvel 4-5 helyen megszurkáljuk.
A sütőt előmelegítjük és a tepsit a sütő alsó rácsára tesszük, mivel a fólia felpúposodik, így a csirke és a gyümölcs a saját gőzében puhul meg. (Ne érjen a zacskó a sütő felső részéhez, mert megéghetne.)
45-50 percig sütjük így, amikor a hús puha, a fólia tetejét ollóval óvatosan felvágjuk és még 10 percig a sütőben hagyjuk. Már a fóliában is szép pirosra-omlósra sül a hús, az alma puha lesz, a mandarin pedig szinte teljesen elomlik.
Kevés munkával könnyű, egészséges ebédet kapunk, amihez köretként rizst vagy krumplipürét kínálunk.