Ma úgy gondoltam, kényeztetem kedves olvasóimat, több receptet rakok fel a www.batornyul.blog.hu oldalra.
Parmezános csirkemell üvegtésztával
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg csirkemell filé
só, bors (most tarkaborsot használtam)
10 dkg parmezán sajt
5 dkg vaj
25 dkg üvegtészta (vagy rizstészta, esetleg spagetti)
2 evőkanál olivaolaj
2 szál újhagyma
4 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál worcester szósz
1 ek balzsamecet (5%-os, vagy fél ek 10%-os sima ecet)
1 teáskanál ketchup (ha lehet, csipős)
1 mokkáskanál gyömbér (vagy aprított)
2 gerezd fokhagma
1 teáskanál méz
A csirkemelleket /fontos, hogy vékony legyen!/ megsózzuk, egyik oldalát borsozzuk.
Egy teflon serpenyőben megmelegítjük a vajat és a szeletek mindkét oldalát 2-3 perc alatt megsütjük, a felső oldalt megszórjuk a reszelt sajttal és így hagyjuk még 2 percig, míg a sajt ráolvad. Kiszedjük egy jénai tálba és lefedjük.
Vizet forralunk egy mokkáskanál sóval. Egy lábasba tesszük az üvegtésztát, leöntjük a forró vízzel, lefedjük és 10 percig állni hagyjuk - ezalatt épp elkészül a szósz.
A serpenyőbe, amiben a hús sült, teszünk két evőkanál olivaolajat, (így a finom szaft is hasznosul) karikára vágjuk az újhagymát, azt is beleforgatjuk. A fokhagymát belereszeljük.
Rátesszük a szójaszószt, fűszereket, ízesítőket és összeforraljuk.
A tésztát leszűrjük és összekeverjük a szósszal. 25-30 perc alatt elkészül ez a finom ebéd.