Cseresznyés sütemény.
Olyan egyszerű elkészíteni, hogy most a 10 éves kisunokám sütötte, csak a cseresznye magozása és a felügyelet volt a feladatom. Jó közös program gyerekes szülőknek és nagyiknak. Nagyon jó alaprecept, mert a cseresznye helyett más gyümölcsöt is tehetünk a tésztára.
Hozzávalók:
20 dkg süteményliszt,
20 dkg cukor,
2 tojás,
2 dl tejföl,
1 csomag vaniliás cukor,
1 csomag sütőpor,
1 csipet só,
fél citrom reszelt héja.
tetejére:
5 dkg darált dió,
40-50 szem cseresznye (35-40 dkg)
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk (folyékony tésztát kapunk) és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és egyenletesen eloszlatjuk. A tetejére szórjuk a darált diót, majd rárakjuk a kimagozott cseresznyét.
200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, kihűtjük, majd szeleteljük.
(Tipp: ha a cseresznye alját lisztbe mártjuk, nem süllyed le a tészta aljára.)