Azt ajánlották, a melegben egyszerű ételeket készítsünk, ez ilyen.
Csirke tasakban bátor nyúl módra
Előnye, hogy kevés munkával készül és mindenki ízlése szerint fűszerezheti.
Hozzávalók: 4 személyre
1 egész csirke (1,2-1,5 kg)
só, bors, majoránna, 1 mokkáskanál piros arany, vagy csirke fűszersó
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl olaj
1 dl víz
sütőfólia
A csirkét feldaraboljuk, a nyak, far és hátrészt félretesszük, kiváló levesalap.
A fűszerekkel a csirkedarabokat bedörzsöljük és legalább fél órát állni hagyjuk, most egy éjszakán át pácoltam, ezért 1 dl olajat is öntöttem a fűszerekhez.
A sütőfóliába öntünk 1 dl olajat és vizet, majd szépen elrendezzük benne a csirkedarabokat.
A hagymát kettévágjuk és a tasak 2 végébe rakjuk a fokhagymával. (Nagyon jó ízt ad a sültnek.)
Tepsibe tesszük és a fóliát 6-8 helyen megszúrkáljuk hústűvel.
200 fokos sütőben sütjük. Egy óra múlva a tepsiben kicsit eloszlatjuk a kisült szaftot, a fóliát megnyítjuk, és 10 perc múlva már tálalható is a finom ebéd.
A képen látható színtől ne pirítsuk jobban.
Változatok: ha például 2 személyre készül, bármilyen zöldség, krumpli kiválóan elfér együtt.
Ha több személyre készítjük, a zöldséget remekül párolhatjuk így külön is.
A fűszereket is ízlés szerint variálhatjuk, majoranna, oregánó, zsálya, lestyán.
Nagyon könnyű és finom étel, egyszerű az elkészítése.