Harmónia sertésborda
Annál jobb, minél tovább pácolódik a hus. Ízlés szerint lehet változtatni a hozzávalókon. Nagyon finom vasárnapi ebédnek, mert ízletes, könnyű, omlós a hús.
Hozzávalók: 4-5 személyre
1 kg rövidkaraj (csont nélkül, szeletelt)
A páchoz:
1 evőkanál mustár,
1 evőkanál ketchup,
őrölt bors ízlés szerint (most fél mokkáskanál őrölt tarkaborsot használtam),
kakukkfű ízlés szerint (vagy fél mokkáskanál),
só ízlés szerint,
1 evőkanál szójaszósz,
4 gerezd fokhagyma (reszelt),
2 evőkanál olaj + 2 evőkanál a sütéshez
A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd a tálba rétegenként a páccal megkenve lerakjuk. Folpackkal letakarva a hűtőben hagyjuk egy éjszakán át. Másnap a tepsit olajjal kikenjük, és a szeleteket belerakjuk. Alufólia vagy fedő alatt 30 percig sütjük, a fedőt eltávolítva további 15 percig pirítjuk.
(Mivel az összes szelet nem fért a tepsibe, így serpenyőben sütöttem a kimaradt szeleteket, nehéz eldönteni, melyik a finomabb, ezért próbálják ki mindkettőt.)
Köretként krumplipürét, rizst, friss zöldségeket (paradicsom, saláta, kígyóuborka, paprika) ajánlok.
Azért kapta ezt a nevet, mert az ízek nagyon összhangban vannak.