Csirkemájas puffancs.
Szervezetünknek a májban található vasra is szüksége van, ez az egyszerűen elkészíthető étel ílyen formában a gyerekek kedvence is lesz. Melegen és hidegen is fogyaszthatjuk.
Hozzávalók: 2 személyre
20 dkg csirkemáj,
2 zsemle vagy 2 szelet kenyér,
1 közepes burgonya (20 dkg),
só, bors, majoránna,
petrezselyem zöldje,
csipetnyi őrölt gyömbér (segíti az emésztést),
1 tojás,
2-3 evőkanál olaj a sütéshez
A csirkemájat a hártyáktól megtisztítjuk és apróra vágjuk vagy elkaparjuk. (Én így tettem.)
Hozzáadjuk az áztatott és kicsavart zsemlét, vagy kenyeret, a reszelt burgonyát, a fűszereket és a tojást. Jól összekeverjük, ha lágy lenne, tehetünk bele egy evőkanál zsemlemorzsát.
Ha nem diétásan készítjük, reszelhetünk bele negyed vöröshagymát és 1-2 gerezd fokhagymát is.
Teflonserpenyőben felhevítjük az olajat. Az olajba mártott evőkanállal kis halmokat veszünk, amit kissé ellapítunk. Mindkét oldalán szép barnára átsütjük, papírtörlőre szedjük.
Feltétnek, de önmagában is kiváló. Pulyka vagy sertésmájból is készíthetjük.