Bátor nyúl konyhája

Sós rudak.

2015. december 18. - Takács Gyuláné Erzsike

Sós rudak. Gyors és finom sütemény.

Ünnepek jönnek, vagy barátokat várunk, ezért időben szólok, mert sokáig elálló és nagyon egyszerűen elkészíthető ez a sütemény, Sokat sütögető szomszédok is elkérték már a receptet.

sos_rudak.JPG

Hozzávalók:

50 dkg süteményliszt,

25 dkg ráma margarin,

1 tojás,

2 dl tejföl,

1 evőkanál kacsazsír,

1 csomag szalalkáli,

1 teáskanál só,

tetejére:

1 felvert tojás,

10 dkg reszelt sajt,

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, lisztezett deszkán azonnal nyújthatjuk ujjnyi vastagra. 

A kacsa (vagy liba) zsírt ne hagyjuk ki, attól lesz olyan omlós a tészta.

A tetejét kenjük meg a felvert tojással és reszeljük rá a sajtot. (A kezemmel rányomkodom a sajtot, így a szeletelésnél nem válik le a tésztáról.)

A tésztát 1 cm széles,  4-5 cm  hosszú rudakra vágjuk.

(Tipp: derelyevágó helyett vízbe mártott recés késsel vágtam a tésztát, könnyebb volt így vele dolgozni.)

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr778181992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.