Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Töltött csirkemell 3 képben.

2016. január 28. - Takács Gyuláné Erzsike

Töltött csirkemell 3 képben.

Mi ízlik jobban: kinek a töltelék, kinek a filé, kinek a gomba. 

 

toltott_csirkemell1.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

1 egész csirkemell (80-90 dkg)

4 csirkemáj,

6 nagyobb fej gomba, (25 dkg)

2 zsemle,

1 kis fej hagyma,

2 gerezd fokhagyma

só, bors, majoranna,

petrezselyemzöld,

kápia vagy kaliforniai paprika 1 szelet apróra vágva,

1 tojás,

4 szelet kolozsvári vagy bacon szalonna

zsir vagy olaj a tepsi kikenéséhez

A csirkemell bőrét kézzel fellazítom, a középső csont mellett a két filét levágom úgy, hogy a csonton maradjon a kis része. A füszerekkel megszórom  a hús minden oldalát.

A csirkemájat apróra elkaparom. Kevés zsiradékon az apróra vágott hagymát megdinsztelem, ráteszem a paprikát, a májat majd a 4 db apróra vágott gombát, majorannát, sót borsot, és végül az apróra vágott petrezselyemzöldet. Addig párolom fedő nélkül, míg a gomba elfövi a levét. Összekeverem az áztatott és kinyomkodott zsemlével és a tojással.

Két szép fej gombát félreteszek, ezt is meg fogom tölteni.

A csirke bőre alá is kerüljön fűszer, majd a májas-gombás töltelék, így sokkal ízesebb lesz.

A mellfiléket késsel felszúrom és megtöltöm, hústűvel lezárom, a tetejére teszek szalonnát, így nem szárad ki.

A gombák közepét kicsit megsózom, belerakom a tölteléket, ráteszek 1-1 szelet szalonnát.

Kikent tepsibe rakom, alufóliával letakarom, 200 fokos sütőben 45 percig sütöm, aztán a fóliát levéve, többször a levével locsolgatva pirosra sütöm. (Ez még kb. fél óra)

Lehet a bőrét pár kanál sörrel locsolni, attól ropogósabb lesz.

Melegen és hidegen is nagyon finom. Krumplipürével tálaltam.

 toltott_csirkemell2.JPG

toltott_csirkemell3.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr708326312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása