Medvehagymás pulykamell.
A medvehagyma a természet csodás ajándéka, használjuk bátran.
Hozzávalók 4 személyre:
70 dkg pulykamell filé,
1 csokor medvehagyma,
só, őrölt fehérbors,
1 mokkáskanál currypor,
pár szelet kaliforniai paprika apróra vágva
2 dl tejszín,
3 evőkanál olaj.
A pulykamell filét kockákra vágjuk, sóval, borssal és a curryporral összekeverjük, állni hagyjuk 15 percet.
Az olajon a húst fehéredésig pirítjuk, rátesszük a paprikát, kevés forró vizet adunk hozzá és puhára pároljuk kb. 30 percig.
A medvehagymát megmossuk, apróra vágjuk, a tejszínnel elkeverjük.
A hús levéből teszünk hozzá még 2 merőkanállal és simára összedolgozzuk (hőkiegyenlítés), úgy öntjük vissza a húsra.
2-3 perc alatt, már lassú tűzön, állandó keverés mellett összeforraljuk.
Diszítéshez is tegyünk félre pár levelet.