Háromsajtos csirkecomb.
Ez az étel is egyik újabb receptem. A sajtkrém már szerepel a blogon, de a kettő együtt igazán finom.
Hozzávalók: 4 személyre
80 dkg kg csirke felsőcomb filé vagy 8 felsőcomb (de csirkemellből is nagyon jó),
só, bors,
3 evőkanál olaj
A sajtkrémhez: 10 dkg trappista, 10 dkg füstölt sajt, 1 tömlős tejszines krémsajt (10 dkg) és 3 evőkanál tejföl. Az alapanyagokat jól összekeverjük.
Ha 8 egész csirkecombot veszünk, az alsócomb pörköltnek nagyon jó, a felsőcomb csontja és bőre kiváló levesalap.
A csirke felsőcomb filéket sózzuk, borsozzuk. A forró olajon mindkét oldalukat átpirítjuk.
A tepsibe öntjük a húslét, megkenjük a sajtkrémmel és 200 fokra előmelegített sütőben, fólia alatt 30 percig sütjük. A fóliát levesszük és még 20 percig sütjük. Az ízek fantasztikusan átjárják a húst, remek ételt kapunk. A csirkecomb szaftosabb, ezért ajánlom ezt.
Ha csirkemellből készítjük, azt kevesebb ideig süssük, nehogy száraz legyen.
Tipp: a sajtkrém adagjából több mint felét használtam csak fel, a megmaradt rész kenyérre, bagettre kenve kíváló, feltétlenül próbálják ki. Ebbe még egy gerezd reszelt fokhagyma, vagy pár szál medvehagyma, vagy zöldfűszer is tehető, így más ízt kapunk.