Sárgabarackos csirkemell.
Ó, az a csodálatos sárgabarack, sok variációban használható. Főételnek, süteményhez, lekvárhoz télire, feldarabolva, kis dobozban a fagyasztóban eltéve télen is kiváló sütibe. Aki szereti a hús-gyümölcs párosítást, annak biztosan ízleni fog ez az egyszerű és egészséges fogás.
Hozzávalók: 4 adag
60 dkg csirkemell filé
0.5 kg sárgabarack (5-6 szem)
10 dkg sajt
só, ízlés szerint
fehérbors, ízlés szerint
1 csipet fahéj
4 evőkanál kukoricaliszt (vagy finomliszt)
6 evőkanál tejföl
1 tojás
vaj vagy margarin a tepsi kikenéséhez.
A csirkemellet szeletekre vágjuk, és kicsit kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, és meghintjük egy csipet fahéjjal. Kicsit pihentetjük, majd kukoricalisztbe forgatjuk.
A sárgabarackot megmossuk, félbevágjuk, és magját eltávolítjuk.
A csirkemell szeleteket kikent tepsiben egymás mellé helyezzük, és ráhalmozzuk a félbe vágott barackszemeket.
A tejfölt a tojással elkeverjük, rátesszük a húsra és a barackra, hogy mindenütt takarja.
Tetejére reszeljük a sajtot.
Előmelegített sütőben, fólia alatt 40 percig sütjük, majd a fóliát levesszük, és addig sütjük, míg a sajt picit megpirul. Omlós lesz a hús és különlegesen finom az ebéd.
Mazsolás párolt rizzsel és burgonyapürével tálaljuk. Őszibarackkal is próbálják ki.