Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Harcsapaprikás túrós csuszával.

2016. november 24. - Takács Gyuláné Erzsike

Harcsapaprikás túrós csuszával.

Remek és könnyű ebéd, kiváló ünnepi alkalomra is, mivel az afrikai harcsafilé szálkamentes, gyerekeknek is nyugodtan adhatjuk.

harcsafile_turos_csuszaval.JPG

Hozzávalók: 4 adag

70 dkg afrikai harcsa (filé),

2 közepes vöröshagyma,

1 közepes paprika,

1 paradicsom,

1 teáskanál ételizesítő,

2 késhegynyi bors,

2 teáskanál fűszerpaprika,

2 evőkanál olaj vagy zsír,

2 dl víz.

 

25 dkg  kocka vagy szélesmetélt tészta,

10 dkg kolozsvári szalonna,

25 dkg túró félzsiros vagy sovány, izlés szerint,

25 dkg tejföl,

1 teáskanál só,

fél csokor kapor a tejfölhöz,

1 evőkanál olaj a tészta főzővizébe.

 

A halat megmossuk, felkockázzuk.

A hagymát apróra vágjuk, a paprikát, paradicsomot is feldaraboljuk, és elkezdjük pirítani a zsíron vagy olajon. Amikor már üveges a hagyma, rátesszük a pirospaprikát, 2 dl hideg vizet adjunk hozzá, ettől hamar szétfő a hagyma. Fűszerezzük és kb. 20 percig főzzük.

Amikor már kész a mártás, akkor hozzáadjuk a harcsát, aminek 20 perc főzési idő elegendő. A tészta főzővizéből is adtam hozzá 3 merőkanálnyit, mert ez selymessé tette a mártást, tejfölt így csak a tésztára tegyünk.

 

A tésztát főzzük ki (a vízbe tegyünk egy evőkanál olajat és sót).

A szalonnát megpirítjuk, erre tesszük a kifőtt tésztát.  A kolozsvári szalonna kevésbé zsíros, ha szükséges, kevés olajat adjunk hozzá. Keverjük össze.

A túrót rámorzsoljuk, a tányéron tegyünk rá tejfölt és a kaprot, ki mennyit szeretne.

A harcsapaprikás ezzel a körettel igazán különleges étel.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr3011996210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása