Bőrös malachús sütve.
Szilveszterre kiváló, akkor párolt savanyú káposzta illik hozzá. Egyébként párolt zöldséggel körítve könnyebb.
Hozzávalók 3 személyre:
1,2 kg bőrös malachús (a képen combot látnak),
1 teáskanál só, ízlés szerint bors, majoránna, csipet kakukkfű, őrölt kömény,
3 gerezd zúzott fokhagyma,
1 fej vöröshagyma (hámozás után 4 részre vágva a tepsibe helyezve)
2 kanál zsír a tepsi kenéséhez,
2 dl sör a bőrös rész locsolgatásához.
A húst a fűszerekkel megszórjuk, zúzott fokhagymával megkenjük és a zsírral kikent tepsibe tesszük. A hagymát mellétesszük, nagyon jó ízt ad sülés közben a szaftnak.
Alufóliával letakarjuk és 200 fokos sütőben 60 percig sütjük.
A fóliát levesszük, és a szafttal meglocsoljuk, majd a fóliát visszarakjuk és újabb 30 percig sütjük.
A bőrös részt sörrel megkenjük, így lesz ropogós.
Ezt követően a fóliát már levesszük, ismét meglocsoljuk és így sütjük tovább még 30 percig, locsolgatva, hogy a teteje is szép színt kapjon.
Ha szükséges, kevés vizet öntsünk alá, hogy le ne kapjon a hús.
Természetesen mindenkinek a sütőjétől is függ, mikor lesz szép aranybarna az étel.
Körete most párolt zöldség volt, de vegyes salátával vagy savanyúsággal is kiváló, de ez ízlés szerint változtatható.